Saturday, December 28, 2013

Week 27, 2013

.




Waarom zou ik 100 willen worden? Om ruimschoots grootvader te kunnen worden. Om nog heel lang te kunnen meemaken hoe de wereld verandert. (Hoe zal de wereld er over ongeveer 50 jaar uitzien? Ben zeer benieuwd!) Om nog veel te kunnen doen, en dat zonder me te haasten. Om goed te leven, - want zonder dat zal het sowieso niet lukken. En uiteindelijk is de belangrijkste reden dat ik van het leven hou en er zo lang mogelijk deel van uit wil maken, - zij het niet om het even hoe...


Herbronnen in de natuur en toch digitaal blijven opereren: hoe beide werkelijkheden met elkaar te verzoenen? Kun je zeggen dat de aarde er een dimensie bij heeft gekregen doordat wij wereldomvattend digitaal zijn gegaan? Is er dan wel sprake van een tegenstrijdigheid? Hooguit een spanningsveld!


Er is iets merkwaardigs met het ideaal van duurzaamheid. Niets in het leven is duurzaam, en evolutie en andere vormen van ontwikkeling zijn altijd slechts mogelijk (geweest) omdat niets hetzelfde blijft. (We zouden er zelf niet eens geweest zijn!) Hoe kunnen we dan duurzaamheid willen?




.

No comments:

Post a Comment